Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Recepty

Bulgurové placky

Prísady:

Pšeničný bulgur bio, BIOMILA špaldová celozrnná múka hladká, olej na pečenie a vyprážanie bio, 1 vajce

Postup prípravy:
Bulgur pripravte podľa základného receptu s 550ml vody, nechajte mierne vychladnúť, pridajte vajíčko a zamiešajte. Podľa potreby zahustite špaldovou múkou, prípadne strúhankou či maizenou. Potom v ruke tvarujte placky (12-15ks), ktoré z oboch strán jemne obaľte v špaldovej múke. Placky opražte na rozohriatom oleji dozlatista po oboch stranách.

Pšenová kaša

Prísady:

Pšeno bio, med bio, biely jogurt, javorový sirup bio, oriešky

Postup prípravy:
Pšeno uvaríme podľa základného receptu, primiešame obsah druhého vrecka a 6 lyžičiek medu. Podávajte teplé, zaliate bielym jogurtom, javorovým sirupom a posypané sekanými orieškami.

Šalát zo špaldovej tarhone s rukolou (cca 4 porcie)

Prísady:

400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, zelenina - 500g cherry rajčiniek, 5 malých jarných cibuliek s vňaťou, rukola podľa chuti, olivový olej, mleté čierne korenie, bylinková morská soľ, citrónová šťava.

Postup prípravy:

Špaldovú tarhoňu najskôr pár minút opražíme na sucho na panvici s kvapkou oleja, potom zalejeme vriacou vodou a uvaríme v mierne osolenej vode asi za 7 minút. Občas premiešame. Medzitým si nakrájame najemno cibuľku, cherry rajčinky, vložíme do veľkej misy, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú a vychladnutú špaldovú tarhoňu. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a rukolou. Podávame vychladené ako chutný a sýty šalát.

Špaldoto pre milovníkov mäsa

Prísady:

1 balenie špaldota bio, 1 väčšia cibuľa, 300g kuracích pŕs alebo iného mäsa

Postup prípravy:
Špaldoto pripravíme podľa základného receptu. Medzitým osmažíme na oleji nakrájanú cibuľku a na kúsky nakrájané kuracie mäso, osolíme. Hotové mäso premiešame s uvareným špaldotom. Podávame so zeleninovou oblohou.

Zapekané cestoviny so syrom a brokolicou

Prísady:

200g BIOMILA ražných rezancov, 200g brokolice, 100g šunky, 250g kyslej smotany, alebo rastlinnej náhrady smotany (napr. ryžový krém na varenie a pečenie), 200g tvrdého syra, 2 vajcia, bylinková soľ

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, brokolicu sparíme. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme cestoviny, brokolicu, pokrájanú šunku, postrúhaný syr. Zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s rozšľahanými vajíčkami a bylinkovou soľou a dáme zapiecť.

Zapekaný ovos s hubami

Prísady:

300g uvareného ovsa bio, 1 cibuľa, 200g kelu, olivový olej bio, soľ, sušené huby, 3 strúčiky cesnaku, mletá rasca bio, majorán bio, bazalka bio, 250 ml kyslej smotany, 2 vajcia, maslo.

Postup prípravy:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme namočené huby, nakrájaný kel, osolíme a dusíme do mäkka. Pridáme cesnak, korenie a soľ. Pripravenú zmes zmiešame s ovsom, dáme do vymastenej zapekacej misy, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia a soľ. Navrch poukladáme plátky masla a zapekáme do hneda. Posypeme syrom.

Ananásová ryža

Prísady:

350g dlhozrnnej ryže bio, morská soľ, 1 ananás alebo kompót, 3 lyžice slnečnicového oleja bio, 3 paradajky, 2 lyžice trstinového cukru bio, 2 lyžice vínneho octu.

Postup prípravy:
Ananás nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a ananás na ňom opečieme. Rajčiny sparíme, olúpeme, rozpolíme a pridáme k ananásu a krátko dusíme. Dochutíme soľou, cukrom a octom. Ryžu pripravenú podľa základnej prípravy zmiešame s rajčinami a ananásom.

Bábovka

Prísady:

5 vajec, 5 PL trstinového cukru bio, 5 lyžíc vody, 1 dcl oleja bio, 5 PL BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1 vanilkový cukor bio, 1/2 prášku do pečiva bio, 1 PL kakaa.

Postup prípravy:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista a postupne vmiešame ostatné zložky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. 1/2 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice vmiešame kakao a vylejeme do formy. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C.

Bábovka bez múky

Prísady:

5 vajec, 150g trstinového cukru bio, 1/4 litra oleja bio, 200g kukuričného škrobu bio, 2 pudingové prášky Amylon bio, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva Amylon bio, citrónová kôra, vanilkový cukor Amylon bio, štipka soli.

Postup prípravy:
Žĺtky ušľaháme s cukrom a olejom, pridáme kukuričný škrob, pudingové prášky, prášok do pečiva, citrónovú kôru, vanilkový cukor a štipku soli. Nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme.

Banánové muffinky s hrozienkami

Prísady:

1/2 hrnčeka hrozienok bio, 1 hrnček rozpučených banánov, 6 lyžíc oleja bio, 1/2 hrnčeka cukru bio, 1 vanilkový cukor, 1 rozšľahané vajce, 300g BIOMILA hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžica kakaa, soľ.

Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 180°C. Muffinkové formičky (alebo iné mištičky) vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vo väčšej miske zmiešame banány, olej, vajce, kakao a vanilkový cukor. Do menšej misky preosejeme zmes múky, prášku do pečiva, sódy a soli a do tejto zmesi zamiešame hrozienka, aby sa obalili múkou a nesadali v ceste. Potom všetko zľahka vmiešame do banánovej zmesi. Pomocou lyžice naplníme zmesou vymastené formy a pečieme cca 20 min.


 

Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk