Bryndzové štvorlístky
Prísady:
250g BIOMILA špaldovej múky hladkej, 250g bryndze, 250g masla, trocha soli, 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku z vínneho kameňa, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 žĺtky, 2 bielky na potretie, rascu bio, alebo mak na posypanie, maslo na vymastenie plechu.
Postup prípravy:
Múku, bryndzu, maslo, štipku soli, kypriaci prášok, kyslú smotanu a 2 žĺtky premiešame. Urobíme bochník, zabalíme do alobalu a aspoň na hodinu dáme do chladničky, aby sa s mäkkým lepkavým cestom dalo pracovať. Vyberieme z chladničky na pomúčenej doske rozvaľkáme, cesto preložíme na polovicu, potom na štvrtinu, rozvaľkáme, opäť preložíme na polovicu, na štvrtinu, prekladanie opakujeme tri razy. Nakoniec cesto na hrubšie rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme štvorlístky, prípadne iný tvar. Dáme na vymastený plech, potrieme prešľahaným bielkom a posypeme rascou alebo makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Náš tip:
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
- Biopotraviny ako darček
- Biomila
- Čaje
- Zrná, semená
- Múky a krupice
- Raňajkové cereálie
- Pekárenské výrobky
- Cestoviny
- Polotovary, prísady na varenie a pečenie
- Pochutiny
- Detská výživa
- Sladké dobroty
- Spracované ovocie a zelenina
- Sladidlá
- Nápoje
- Koreniny, soľ, bujóny
- Prírodná kozmetika
- Ekodrogéria
- Vankúše a návliečky
- Literatúra
- Doplnkový tovar