Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Hlavné jedlá

Bulgurové placky

Prísady:

Pšeničný bulgur bio, BIOMILA špaldová celozrnná múka hladká, olej na pečenie a vyprážanie bio, 1 vajce

Postup prípravy:
Bulgur pripravte podľa základného receptu s 550ml vody, nechajte mierne vychladnúť, pridajte vajíčko a zamiešajte. Podľa potreby zahustite špaldovou múkou, prípadne strúhankou či maizenou. Potom v ruke tvarujte placky (12-15ks), ktoré z oboch strán jemne obaľte v špaldovej múke. Placky opražte na rozohriatom oleji dozlatista po oboch stranách.

Šalát zo špaldovej tarhone s rukolou (cca 4 porcie)

Prísady:

400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, zelenina - 500g cherry rajčiniek, 5 malých jarných cibuliek s vňaťou, rukola podľa chuti, olivový olej, mleté čierne korenie, bylinková morská soľ, citrónová šťava.

Postup prípravy:

Špaldovú tarhoňu najskôr pár minút opražíme na sucho na panvici s kvapkou oleja, potom zalejeme vriacou vodou a uvaríme v mierne osolenej vode asi za 7 minút. Občas premiešame. Medzitým si nakrájame najemno cibuľku, cherry rajčinky, vložíme do veľkej misy, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú a vychladnutú špaldovú tarhoňu. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a rukolou. Podávame vychladené ako chutný a sýty šalát.

Špaldoto pre milovníkov mäsa

Prísady:

1 balenie špaldota bio, 1 väčšia cibuľa, 300g kuracích pŕs alebo iného mäsa

Postup prípravy:
Špaldoto pripravíme podľa základného receptu. Medzitým osmažíme na oleji nakrájanú cibuľku a na kúsky nakrájané kuracie mäso, osolíme. Hotové mäso premiešame s uvareným špaldotom. Podávame so zeleninovou oblohou.

Zapekané cestoviny so syrom a brokolicou

Prísady:

200g BIOMILA ražných rezancov, 200g brokolice, 100g šunky, 250g kyslej smotany, alebo rastlinnej náhrady smotany (napr. ryžový krém na varenie a pečenie), 200g tvrdého syra, 2 vajcia, bylinková soľ

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, brokolicu sparíme. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme cestoviny, brokolicu, pokrájanú šunku, postrúhaný syr. Zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s rozšľahanými vajíčkami a bylinkovou soľou a dáme zapiecť.

Basmati ryža na indický spôsob

Prísady:

1,5 šálky ryže basmati bio, pol čajovej lyžičky mletého koriandra bio, pol čajovej lyžičky, rímskej rasce bio, štvrť čajovej lyžičky kurkumy bio, 1,5 pohára kuracieho vývaru (1 kocka kuracieho bujónu bio), trištvrte pohára hrozienok bio, pol pohára kešu orieškov, 1 kus bobkového listu bio, 2 PL slnečnicového oleja na pečenie bio, 2 kusy kulinárskej špeciality z kokosu, štipka ružového korenia, 1 čajová lyžička soli

Postup prípravy:

Pripravíme si kešu oriešky jemným orestovaním na panvici, potom pridáme opatrne slnečnicový olej, basmati ryžu a ešte 5 minút restujeme. Ryžu zalejeme kokosovou smotanou a kuracím vývarom, pridáme ostatné ingrediencie a necháme zakryté variť cca 20 minút. 

BIOMILA Špaldové celozrnné rezance s tvarohom

Prísady:

250g BIOMILA špaldových celozrnných rezancov, slnečnicový olej bio, 250g tvarohu, agávový sirup bio, alebo iné sladidlo, pre osvieženie chuti: škorica bio a hrozienka bio.

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Vymiešame si tvaroh s hrozienkami a škoricou a agávovým sirupom. Cestoviny pokvapkáme slnečnicovým olejom. Na tanier pridáme tvarohovo zmes a polejeme sladidlom podľa chuti.

Celozrnné cestoviny s hlivou ustricovou

Prísady:

250g BIOMILA celozrnných cestovín (rezance, niťovky), 200g hlivy ustricovej, 2 menšie mrkvy, 1 malý pór, malá červená cibuľka, olivový olej bio, morská soľ, oregano.

Postup prípravy:
Do hlbokej panvice dáme restovať malú červenú cibuľku, pridáme na tenučké pásiky pokrájanú mrkvu a na rezance pokrájanú hlivu. Zľahka osolíme a podlejeme vodou. Keď je hubovo-zeleninová zmes takmer hotová vložíme cestoviny, podlejeme trochou vody a dusíme. K takmer hotovým cestovinám pridáme najemno nakrájaný pór a dochutíme oreganom.

Cestovinový šalát so syrovou omáčkou

Prísady:

300g BIOMILA špaldových špirál, 250g mrazenej alebo čerstvej zeleniny, 1 cibuľa, olej bio, soľ, vegeta.Syrová omáčka- 0,5 l mlieka, 2 PL BIOMILA hladkej špaldovej múky, 50g masla, bylinkové korenie (tymián bio, majorán bio), 200g tvrdého syra

Postup prípravy:
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme zeleninu a spolu udusíme. Dusenú zeleninu scedíme a vo vývare uvaríme cestoviny. Uvarené cestoviny zmiešame s udusenou zeleninou a polejeme syrovou omáčkou.

Syrová omáčka: Maslo rozpustíme, múku rozmiešame v mlieku a pridáme k maslu. Spolu zavaríme. Do uvarenej omáčky zamiešame postrúhaný syr a vymiešame do hladka. Ochutíme bylinkovým korením.

Dusená cuketa s mandľovou smotanou

Prísady:

8 malých zemiakov, 3 mladé tenké cuketky, mandľová smotana bio, kurkuma bio, slnečnicový olej na tepelnú úpravu bio, morská soľ, bylinkové korenie bio napr. Slnečný bozk. 

Postup prípravy:

Očistené, umyté a na kolieska nakrájané zemiaky orestujeme na oleji, podlejeme trochou vody, osolíme a dusíme. Keď sú zemiaky takmer hotové pridáme na kolieska nakrájanú mladú cuketu a ešte dusíme. Prichutíme kurkumou, zahustíme mandľovou smotanou. Podávame s bylinkovým korením, kvetmi kapucínky alebo orestovanou šunkou.

Farebná raž so šampiňónmi

Prísady:

200g raže bio, soľ, cca 400g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľa, 50g šunky, olivový olej bio, 125 ml červeného vína bio, čierne korenie, 200 ml vývaru, 2 lyžice kyslej smotany alebo ryžového krému na varenie, 2 papriky.

Postup prípravy:

Raž uvaríme domäkka. V panvici na oleji jemne orestujeme šunku pridáme cibuľku, opražíme do sklovita. Zalejeme vínom, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme. Zmes podlejeme vývarom, zjemníme kyslou smotanou alebo ryžovým krémom na varenie a premiešame (už nevaríme). Papriku nakrájame na kocky a pridáme k uvarenej raži, ktorú zmiešame s pripravenou omáčkou.

 

Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk