Hummus - cícerová nátierka
Prísady:
200g cíceru bio, šťava z 2 menších citrónov, asi 5 PL tahini-sezamovej pasty bio, bobkový list bio, olivový olej bio, morská soľ, čierne mleté korenie, mletá rasca bio, cesnak, čerstvá petržlenová vňať.
Postup prípravy:
Cícer namočíme na 24 hodín do studenej vody. (Môžeme pridať aj trocha sódy bicarbóny kvôli rýchlejšiemu zmäknutiu). Na druhý deň vodu zlejeme a cícer varíme v novej vode s bobkovým listom až do mäkka. (Semienko pôjde ľahko rozpučiť.) Pri varení zbierame penu. Časť vývaru si môžeme odložiť v prípade rozrieďovania konzistencie. Po vychladnutí začneme mixovať a postupne pridávame všetky ostatné ingrediencie. Alebo môžeme použiť sterilizovaný cícer, ktorý je mäkký ihneď. Rozmixujeme cícer do hladka podľa želanej hustoty. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Náš tip:
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
- Biopotraviny ako darček
- Biomila
- Čaje
- Zrná, semená
- Múky a krupice
- Raňajkové cereálie
- Pekárenské výrobky
- Cestoviny
- Polotovary, prísady na varenie a pečenie
- Pochutiny
- Detská výživa
- Sladké dobroty
- Spracované ovocie a zelenina
- Sladidlá
- Nápoje
- Koreniny, soľ, bujóny
- Prírodná kozmetika
- Ekodrogéria
- Vankúše a návliečky
- Literatúra
- Doplnkový tovar