Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Kaše

Pšenová kaša

Prísady:

Pšeno bio, med bio, biely jogurt, javorový sirup bio, oriešky

Postup prípravy:
Pšeno uvaríme podľa základného receptu, primiešame obsah druhého vrecka a 6 lyžičiek medu. Podávajte teplé, zaliate bielym jogurtom, javorovým sirupom a posypané sekanými orieškami.

Habermus - kaša zo špaldy

Prísady:

1 šálka BIOMILA špaldovej pšenice, 2-3 šálky vody (pre sýtejšiu a výživnejšiu variantu použijeme mlieko), jablká, škorica bio, med bio, citrónová šťava, nasekané mandle, prípadne vlašské orechy. Môžeme pridať chia semienka, alebo iné podľa chuti.

Postup prípravy:
Tieto skvelé raňajky si môžete pripraviť aj večer - deň vopred. Celé zrná špaldy namočíme aspoň na 1-2 hodiny. Potom varíme vo vode alebo v mlieku do želanej konzistencie, najmenej však pol hodinu, aby bolo zrno mäkké. Po odstavení pridáme najemno nestrúhané jablká, med a citrónovú šťavu podľa chuti. Podávame s nasekanými orechami alebo mandľami.

Osviežujúci šalát s ražnými klíčkami

Prísady:

150g naklíčenej raže, 200g mrkvy, 2 jablká, 1 lyžička medu, šťava z 1/2 citróna.

Postup prípravy:

Do misky dáme očistenú a najemno postrúhanú mrkvu, nahrubo postrúhané jablká, naklíčenú raž. Všetko spolu zmiešame, prekvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti osladíme medom.

Ovsená instantná kaša

Prísady:

3 PL instantnej krupice bio, 1 lyžička hrozienok bio, orieškov, slnečnicových semienok bio, 200 ml mlieka alebo obilného nápoja (príp.  vody), maslo, škorica bio.

Postup prípravy:

3 polievkové lyžice ovsenej krupice nasypeme do misky, pridáme podľa svojej chuti hrozienka, oriešky, slnečnicové semienka. Zmes zalejeme mliekom (nápojom alebo vodou), zamiešame a necháme 1-2 minúty postáť. Podávame pokvapkané maslom a posypané škoricou.

Pohánkovo-krupicový puding

Prísady:

125g pohánkovej krupice bio, 400ml mlieka, 70g masla, 3 žĺtky, 125g trstinového cukru bio, džem (bioláda) alebo javorový sirup bio, kôra z 1 citróna, 3 vajcia

Postup prípravy:
Do mlieka pridáme napenené maslo, žĺtky, cukor, citrónovú kôru. Po uvarení vsypeme krupicu, zamiešame, necháme chvíľu odstáť. Potom vmiešame sneh z bielkov. Formičky na puding vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, naplníme cestom, zatvoríme a pečieme 1 hodinu v mierne vyhriatej rúre. Hotový puding podávame teplý alebo studený, poliaty sirupom alebo ozdobený džemom.
 
 
Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk