Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Nátierky

Hrachová nátierka

Prísady:

100 g žltého poleného hrachu bio, 1 mrkva, 1 menší zeler, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, 12- bylinková morská soľ, majorán bio.

Postup prípravy:

Hrach namočíme na 80 minút do vody (najlepšie však na noc), vodu zlejeme a varíme v inej vode v pomere 1:2 (hrach:voda) 30-40 minút do mäkka. Penu treba zbierať. Solíme až po uvarení. Uvarený hrach pomixujeme, pridáme na jemno nastrúhanú zeleninu, prelisovaný cesnak, olej, majorán a dosolíme bylinkovou soľou. Dobre premiešame.

Hummus - cícerová nátierka

Prísady:

200g cíceru bio, šťava z 2 menších citrónov, asi 5 PL tahini-sezamovej pasty bio, bobkový list bio, olivový olej bio, morská soľ, čierne mleté korenie, mletá rasca bio, cesnak, čerstvá petržlenová vňať.

Postup prípravy:
Cícer namočíme na 24 hodín do studenej vody. (Môžeme pridať aj trocha sódy bicarbóny kvôli rýchlejšiemu zmäknutiu). Na druhý deň vodu zlejeme a cícer varíme v novej vode s bobkovým listom až do mäkka. (Semienko pôjde ľahko rozpučiť.) Pri varení zbierame penu. Časť vývaru si môžeme odložiť v prípade rozrieďovania konzistencie. Po vychladnutí začneme mixovať a postupne pridávame všetky ostatné ingrediencie. Alebo môžeme použiť sterilizovaný cícer, ktorý je mäkký ihneď. Rozmixujeme cícer do hladka podľa želanej hustoty. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
 
 

Jemná pohánková nátierka

Prísady:

250 ml mlieka, 110g pohánkovej krupice bio, 1 tvaroh, 1 smotanový syr, 1 biely jogurt, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, čierne korenie, soľ, citrónová šťava

Postup prípravy:
Z mlieka a krupice uvaríme hustejšiu kašu. Vymiešame tvaroh so smotanovým syrom a jogurtom, zriedime citrónovou šťavou, pridáme roztlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu.


Naklíčená alfalfa

Prísady:

Naklíčené semienka lucerny- alfalfa, maslo, celozrnné pečivo

Postup prípravy:

Semená lucerny prepláchneme, dáme naklíčiť do priesvitnej polouzavretej nádoby, udržujeme vo vlhku, kým nám nevyrastú klíčky plné energie. Podávame napríklad na celozrnnom pečive s maslom, alebo tvarohovou nátierkou. 

Nátierka z červenej šošovice

Prísady:

150g červenej šošovice bio, 50g kukuričnej krupice bio, 1 väčšia cibuľa, 0,5 dcl olivového oleja bio, bylinková soľ

Postup prípravy:

Šošovicu prepláchneme v studenej vode a varíme v dvojnásobnom množstve vody cca 15 minút. Necháme zovrieť 0,5 l vody, pridáme soľ a postupne za občasného miešania varíme pod pokrievku 20-30 minút.. Cibuľu pokrájame na drobno, osolíme, aby zmäkla. Uvarenú šošovicu a cibuľu pridáme do vychladnutej krupicovej kaše, premiešame a dochutíme olejom a korením. 

Voňavá cukinová nátierka s korením

Prísady:

1 malá cukina, 5 PL slnečnicového oleja bio, celé farebné korenie bio, mletý zázvor bio, čili mleté bio, jemná morská soľ.

Postup prípravy:

Mladú cukinu umyjeme (prípadne staršiu ošúpeme a odstránime semienka) a pokrájame na kocky. Vložíme ich do vriacej vody, jemne posolíme a pridáme pár zrniek celého farebného korenia. Varíme, kým cukina nezmäkne a zvyšnú vodu zlejeme. Do zmesi cukiny s korením pridáme ešte olej (najlepší je za studena lisovaný) a rozmixujeme až vznikne hustá kaša. Pred podávaním ozdobíme mletým zázvorom, alebo mletým čili korením. Podávame natreté na pečive, alebo ako studený dip k zelenine alebo syru.

Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk