Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Obed

Bulgurové placky

Prísady:

Pšeničný bulgur bio, BIOMILA špaldová celozrnná múka hladká, olej na pečenie a vyprážanie bio, 1 vajce

Postup prípravy:
Bulgur pripravte podľa základného receptu s 550ml vody, nechajte mierne vychladnúť, pridajte vajíčko a zamiešajte. Podľa potreby zahustite špaldovou múkou, prípadne strúhankou či maizenou. Potom v ruke tvarujte placky (12-15ks), ktoré z oboch strán jemne obaľte v špaldovej múke. Placky opražte na rozohriatom oleji dozlatista po oboch stranách.

Šalát zo špaldovej tarhone s rukolou (cca 4 porcie)

Prísady:

400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, zelenina - 500g cherry rajčiniek, 5 malých jarných cibuliek s vňaťou, rukola podľa chuti, olivový olej, mleté čierne korenie, bylinková morská soľ, citrónová šťava.

Postup prípravy:

Špaldovú tarhoňu najskôr pár minút opražíme na sucho na panvici s kvapkou oleja, potom zalejeme vriacou vodou a uvaríme v mierne osolenej vode asi za 7 minút. Občas premiešame. Medzitým si nakrájame najemno cibuľku, cherry rajčinky, vložíme do veľkej misy, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú a vychladnutú špaldovú tarhoňu. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a rukolou. Podávame vychladené ako chutný a sýty šalát.

Špaldoto pre milovníkov mäsa

Prísady:

1 balenie špaldota bio, 1 väčšia cibuľa, 300g kuracích pŕs alebo iného mäsa

Postup prípravy:
Špaldoto pripravíme podľa základného receptu. Medzitým osmažíme na oleji nakrájanú cibuľku a na kúsky nakrájané kuracie mäso, osolíme. Hotové mäso premiešame s uvareným špaldotom. Podávame so zeleninovou oblohou.

Zapekané cestoviny so syrom a brokolicou

Prísady:

200g BIOMILA ražných rezancov, 200g brokolice, 100g šunky, 250g kyslej smotany, alebo rastlinnej náhrady smotany (napr. ryžový krém na varenie a pečenie), 200g tvrdého syra, 2 vajcia, bylinková soľ

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, brokolicu sparíme. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme cestoviny, brokolicu, pokrájanú šunku, postrúhaný syr. Zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s rozšľahanými vajíčkami a bylinkovou soľou a dáme zapiecť.

Basmati ryža na indický spôsob

Prísady:

1,5 šálky ryže basmati bio, pol čajovej lyžičky mletého koriandra bio, pol čajovej lyžičky, rímskej rasce bio, štvrť čajovej lyžičky kurkumy bio, 1,5 pohára kuracieho vývaru (1 kocka kuracieho bujónu bio), trištvrte pohára hrozienok bio, pol pohára kešu orieškov, 1 kus bobkového listu bio, 2 PL slnečnicového oleja na pečenie bio, 2 kusy kulinárskej špeciality z kokosu, štipka ružového korenia, 1 čajová lyžička soli

Postup prípravy:

Pripravíme si kešu oriešky jemným orestovaním na panvici, potom pridáme opatrne slnečnicový olej, basmati ryžu a ešte 5 minút restujeme. Ryžu zalejeme kokosovou smotanou a kuracím vývarom, pridáme ostatné ingrediencie a necháme zakryté variť cca 20 minút. 

BIOMILA Špaldové celozrnné rezance s tvarohom

Prísady:

250g BIOMILA špaldových celozrnných rezancov, slnečnicový olej bio, 250g tvarohu, agávový sirup bio, alebo iné sladidlo, pre osvieženie chuti: škorica bio a hrozienka bio.

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Vymiešame si tvaroh s hrozienkami a škoricou a agávovým sirupom. Cestoviny pokvapkáme slnečnicovým olejom. Na tanier pridáme tvarohovo zmes a polejeme sladidlom podľa chuti.

Celozrnné cestoviny s hlivou ustricovou

Prísady:

250g BIOMILA celozrnných cestovín (rezance, niťovky), 200g hlivy ustricovej, 2 menšie mrkvy, 1 malý pór, malá červená cibuľka, olivový olej bio, morská soľ, oregano.

Postup prípravy:
Do hlbokej panvice dáme restovať malú červenú cibuľku, pridáme na tenučké pásiky pokrájanú mrkvu a na rezance pokrájanú hlivu. Zľahka osolíme a podlejeme vodou. Keď je hubovo-zeleninová zmes takmer hotová vložíme cestoviny, podlejeme trochou vody a dusíme. K takmer hotovým cestovinám pridáme najemno nakrájaný pór a dochutíme oreganom.

Cesnaková polievka so špaldovými niťovkami

Prísady:

1,5 L vody, 100 g BIOMILA špaldových celozrnných niťoviek, 20 g morskej soli, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL sezamového oleja bio:906006, petržlenová vňať

Postup prípravy:
Do vriacej vody dáme morskú soľ, postrúhanú mrkvu, špaldové celozrnné niťovky a všetko spolu varíme asi 10 min. Po uvarení polievku ochutíme sójovou omáčkou, roztlačeným cesnakom, zjemníme olejom a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Cestovinový šalát so syrovou omáčkou

Prísady:

300g BIOMILA špaldových špirál, 250g mrazenej alebo čerstvej zeleniny, 1 cibuľa, olej bio, soľ, vegeta.Syrová omáčka- 0,5 l mlieka, 2 PL BIOMILA hladkej špaldovej múky, 50g masla, bylinkové korenie (tymián bio, majorán bio), 200g tvrdého syra

Postup prípravy:
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme zeleninu a spolu udusíme. Dusenú zeleninu scedíme a vo vývare uvaríme cestoviny. Uvarené cestoviny zmiešame s udusenou zeleninou a polejeme syrovou omáčkou.

Syrová omáčka: Maslo rozpustíme, múku rozmiešame v mlieku a pridáme k maslu. Spolu zavaríme. Do uvarenej omáčky zamiešame postrúhaný syr a vymiešame do hladka. Ochutíme bylinkovým korením.

Drožďová polievka so závarkou

Prísady:

40g čerstvého droždia, 20g BIOMILA špaldovej múky hladkej, 1 ČL mletej červenej papriky bio, cibuľa, 2 mrkvy, 1,5 l vody, olivový olej bio, morská soľ, mleté čierne korenie, 100 g BIOMILA slovenskej ryže, petržlenová vňať.

Postup prípravy:
Na olivovom oleji opečieme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme droždie a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme múku, trocha červenej papriky, zalejeme vodou. Pridáme pokrájanú mrkvu a varíme do zmäknutia. Ochutíme a do hotovej polievky pridáme slovenskú ryžu uvarenú podľa návodu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk