Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Pizza zo špaldovo-kukuričnej múky

Ďalšie obrázky:
Prísady:

Cesto- 130g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky, 130g kukuričnej múky bio, rastlinný olej, 1 vajce, morská soľ.
Kvások- 100 ml mlieka, 20g droždie, trošku cukru
Omáčka- 200ml paradajkového pyré, 1 malá cibuľka, bazalka bio, majorán bio, oregano, čierne korenie, morská soľ, trstinový cukor bio (2 lyžičky), cesnak (3 strúčiky)
Na povrch- šunka, čierne olivy, čerstvé šampiňóny, plátky tvrdého syra, kúsok plesňového syra, sterilizovaná kukurica bio, cesnak

Postup prípravy:

Cesto: Najprv si pripravíme kvások: v teplom mlieku rozpustíme troška cukru, pridáme droždie a necháme v teple odpočívať. Do múky pridáme, soľ, vajce a kvapku oleja a zamiešame. Pridáme kvások a dobre spracujeme, podľa potreby pridávame olej. Vypracujeme bochník cesta, ktorý necháme v teple odpočívať (15-20min.)
Zatiaľ si orestujeme nakrájané šampiňóny, vyberieme ich a dáme bokom, do panvice vložíme nadrobno nakrájanú cibuľku, zľahka osolíme a restujeme. Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, po zovretí osladíme, osolíme a dochutíme bylinkami a koreninami. Odstavíme a pridáme 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.
Nakysnuté cesto preváľame a rozvaľkáme do požadovaného tvaru a hrúbky.  Povrch natrieme omáčkou a ozdobíme surovinami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Po upečení potrieme pizzu zmesou  prelisovaného cesnaku a oleja.

Náš tip:

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Morská soľ jemná 1kg

€ 1,56 s DPH
Nákupný košík
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk