Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Raňajky

  

Pšenová kaša

Prísady:

Pšeno bio, med bio, biely jogurt, javorový sirup bio, oriešky

Postup prípravy:
Pšeno uvaríme podľa základného receptu, primiešame obsah druhého vrecka a 6 lyžičiek medu. Podávajte teplé, zaliate bielym jogurtom, javorovým sirupom a posypané sekanými orieškami.

Čokoládové sušienky z červenej šošovice

Prísady:

1/2 šálky roztopeného masla, 1 1/2 šálky múky z červenej šošovice BIOHARMONIE, 3/4 šálky trstinového cukru BIOHARMONIE, 1KL vanilkového prášku, 1/4 KL kypriaceho prášku, štipka soli,1/8 KL sody bikarbony,1 vajce,1/2 šálka roztopenej horkej čokolády, 1/2 šálky nalámanej horkej čokolády.

 

Postup prípravy:

Trúbu si vyhrejeme na 175°C,plech vyložíme papierom na pečenie,alebo dáme silikonovú podložku. v mixeri si vyšľaháme maslo z cukrom do peny, asi 5 min.Pridáme vajce a šľaháme, pokiaľ sa ingrediencie nespoja. Primiešame vanilkový prášok,

polovicu rozpustenej a vychladnutej čokolády a znovu premiešame. Múku, kypriaci prášok, sodu a soľ preosejeme a pomaly pridávame do vyšľahanej zmesi. Po spojení surovín primiešame zbytok čokolády , ktorú sme si nasekali na kúsky. Odtrhneme z cesta, vytvoríme si guličku, ktorú potom mierne stlačíme, na placku.Takto pripravené sušienky pečieme 8 - 10 min. Necháme vychladnúť na plechu.

Habermus - kaša zo špaldy

Prísady:

1 šálka BIOMILA špaldovej pšenice, 2-3 šálky vody (pre sýtejšiu a výživnejšiu variantu použijeme mlieko), jablká, škorica bio, med bio, citrónová šťava, nasekané mandle, prípadne vlašské orechy. Môžeme pridať chia semienka, alebo iné podľa chuti.

Postup prípravy:
Tieto skvelé raňajky si môžete pripraviť aj večer - deň vopred. Celé zrná špaldy namočíme aspoň na 1-2 hodiny. Potom varíme vo vode alebo v mlieku do želanej konzistencie, najmenej však pol hodinu, aby bolo zrno mäkké. Po odstavení pridáme najemno nestrúhané jablká, med a citrónovú šťavu podľa chuti. Podávame s nasekanými orechami alebo mandľami.

Hrachová nátierka

Prísady:

100 g žltého poleného hrachu bio, 1 mrkva, 1 menší zeler, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, 12- bylinková morská soľ, majorán bio.

Postup prípravy:

Hrach namočíme na 80 minút do vody (najlepšie však na noc), vodu zlejeme a varíme v inej vode v pomere 1:2 (hrach:voda) 30-40 minút do mäkka. Penu treba zbierať. Solíme až po uvarení. Uvarený hrach pomixujeme, pridáme na jemno nastrúhanú zeleninu, prelisovaný cesnak, olej, majorán a dosolíme bylinkovou soľou. Dobre premiešame.

Hummus - cícerová nátierka

Prísady:

200g cíceru bio, šťava z 2 menších citrónov, asi 5 PL tahini-sezamovej pasty bio, bobkový list bio, olivový olej bio, morská soľ, čierne mleté korenie, mletá rasca bio, cesnak, čerstvá petržlenová vňať.

Postup prípravy:
Cícer namočíme na 24 hodín do studenej vody. (Môžeme pridať aj trocha sódy bicarbóny kvôli rýchlejšiemu zmäknutiu). Na druhý deň vodu zlejeme a cícer varíme v novej vode s bobkovým listom až do mäkka. (Semienko pôjde ľahko rozpučiť.) Pri varení zbierame penu. Časť vývaru si môžeme odložiť v prípade rozrieďovania konzistencie. Po vychladnutí začneme mixovať a postupne pridávame všetky ostatné ingrediencie. Alebo môžeme použiť sterilizovaný cícer, ktorý je mäkký ihneď. Rozmixujeme cícer do hladka podľa želanej hustoty. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
 
 

Jemná pohánková nátierka

Prísady:

250 ml mlieka, 110g pohánkovej krupice bio, 1 tvaroh, 1 smotanový syr, 1 biely jogurt, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, čierne korenie, soľ, citrónová šťava

Postup prípravy:
Z mlieka a krupice uvaríme hustejšiu kašu. Vymiešame tvaroh so smotanovým syrom a jogurtom, zriedime citrónovou šťavou, pridáme roztlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu.


Muffiny z hrachovej múky s banánom

Prísady:

200 g múky zo žltého hrachu BIOHARMONIE, 1lyžička kypriaceho prášku Amylon, 1/2 lyžičky škorice ,

štipka muškátového orieška,140g trstinováho cukru BIOHARMONIE, 1 vajce,1 banán rozmačkaný, 30 ml oleja,

100 ml ryžového kokosového nápoja ISOLA BIO.

Postup prípravy:

Všetky suroviny dôkladne premiešame a plníme do 2/3 do formičiek na muffiny.

Pečieme pri 180°C cca 25 minút..

Cesto po upečení stratí typickú hrachovú chuť.

Naklíčená alfalfa

Prísady:

Naklíčené semienka lucerny- alfalfa, maslo, celozrnné pečivo

Postup prípravy:

Semená lucerny prepláchneme, dáme naklíčiť do priesvitnej polouzavretej nádoby, udržujeme vo vlhku, kým nám nevyrastú klíčky plné energie. Podávame napríklad na celozrnnom pečive s maslom, alebo tvarohovou nátierkou. 

Nátierka z červenej šošovice

Prísady:

150g červenej šošovice bio, 50g kukuričnej krupice bio, 1 väčšia cibuľa, 0,5 dcl olivového oleja bio, bylinková soľ

Postup prípravy:

Šošovicu prepláchneme v studenej vode a varíme v dvojnásobnom množstve vody cca 15 minút. Necháme zovrieť 0,5 l vody, pridáme soľ a postupne za občasného miešania varíme pod pokrievku 20-30 minút.. Cibuľu pokrájame na drobno, osolíme, aby zmäkla. Uvarenú šošovicu a cibuľu pridáme do vychladnutej krupicovej kaše, premiešame a dochutíme olejom a korením. 

Omeleta s prídavkom múky z červenej šošovice

Prísady:

3-4 polievkové lyžice múky z červenej šošovice BIOHARMONIE, 1/4 - 1/2 hrnčeka vody, 1/2 strednej cibule, 1 polievková lyžica olivového oleja BIOLINIE, soľ, čierne korenie, podľa chuti sekaná petržlenová vňať, hrášok, šampiňóny,...

Postup prípravy:

V miske dobre rozmiešame múku z červenej šošovice s vodou, ochutíme soľou a korením. Cibuľu nakrájame nadrobno a ľahko opražíme na panvici. Môžeme pridať i šampiňóny. Na opraženú cibuľu vlejeme zmes šošovicovej múky a vody. Omeletu opražíme z obidvoch strán a na tanieri dozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou alebo hráškom.

1 2
Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk