Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Sladké

Bábovka

Prísady:

5 vajec, 5 PL trstinového cukru bio, 5 lyžíc vody, 1 dcl oleja bio, 5 PL BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1 vanilkový cukor bio, 1/2 prášku do pečiva bio, 1 PL kakaa.

Postup prípravy:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista a postupne vmiešame ostatné zložky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. 1/2 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice vmiešame kakao a vylejeme do formy. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C.

Bábovka bez múky

Prísady:

5 vajec, 150g trstinového cukru bio, 1/4 litra oleja bio, 200g kukuričného škrobu bio, 2 pudingové prášky Amylon bio, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva Amylon bio, citrónová kôra, vanilkový cukor Amylon bio, štipka soli.

Postup prípravy:
Žĺtky ušľaháme s cukrom a olejom, pridáme kukuričný škrob, pudingové prášky, prášok do pečiva, citrónovú kôru, vanilkový cukor a štipku soli. Nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme.

Banánové muffinky s hrozienkami

Prísady:

1/2 hrnčeka hrozienok bio, 1 hrnček rozpučených banánov, 6 lyžíc oleja bio, 1/2 hrnčeka cukru bio, 1 vanilkový cukor, 1 rozšľahané vajce, 300g BIOMILA hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžica kakaa, soľ.

Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 180°C. Muffinkové formičky (alebo iné mištičky) vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vo väčšej miske zmiešame banány, olej, vajce, kakao a vanilkový cukor. Do menšej misky preosejeme zmes múky, prášku do pečiva, sódy a soli a do tejto zmesi zamiešame hrozienka, aby sa obalili múkou a nesadali v ceste. Potom všetko zľahka vmiešame do banánovej zmesi. Pomocou lyžice naplníme zmesou vymastené formy a pečieme cca 20 min.


 

Banánový koláč

Prísady:

180g trstinového cukru bio, 100g tuku, 3 vajcia, 3 veľmi zrelé banány, lyžička citrónovej šťavy, 250g hladkej múky napr. pohánkovej bio, 1/2 prášku do pečiva, ovsený nápoj,50g mletých orechov

Postup prípravy:
1 lyžičku nápoja zmiešame s troškou studenej vody a vajcami. Hmotu dáme na 30 minút do chladničky. Z tuku, trstinového cukru a vychladnutej hmoty pripravíme zmes. Banány roztlačíme s citrónovou šťavou. Múku zmiešame s orechami a práškom do pečiva. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.


Biskupský špaldový chlebíček

Prísady:

400g BIOMILA celozrnnej špaldovej múky, 150g trstinového cukru bio, 4 vajcia, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, za hrsť vlašských orechov, za hrsť lieskových orechov, alebo mandlí, za hrsťc bio sušených marhúľ, bio sušených hrozienok, za hrsť kandovaného zázvoru alebo bio sušených banánových plátkov, prípadne gumových cukríkov, horká čokoláda, trošku mlieka.

Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok a zamiešame aj všetky orechy a ovocie. Napokon opatrne primiešame sneh z bielkov. Polotekuté cesto nalejeme do formy na biskupský chlebíček – vopred vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Po upečení cesto vyklopíme z formy a po vychladnutí ho polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame na plátky a podávame ako dezert.

Cestovinový ovocný šalát

Prísady:

4 jablká, 3 mandarínky, 3 pomaranče, 1 banán, 2 kiwi, 200 g BIOMILA špaldových celozrnných mušličiek, sladidlo podľa chuti, šťava z jedného citróna

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme a zmiešame s ovocím nakrájaným na kúsky. Polejeme citrónovou šťavou, pridáme cukor a dobre premiešame.


Cuketový koláč

Prísady:

550g strúhanej cukety, 200g trstinového cukru bio, 200g BIOMILA Špaldovej celozrnnej hladkej múky, 250g BIOMILA Ražnej celozrnnej múky, 1 vajce, 2dcl kokosového oleja bio, 3 PL kakaa, 1 ks kypriaceho prášku z vínneho kameňa,  1 lyžička sódy bikarbóny,  1 ks citrónového cukru bio, mletá škorica bio, bioláda.

Postup prípravy:

Všetky suroviny zmiešame, cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a upečieme. Povrch vlažného koláča potrieme bioládou a posypeme strúhaným kokosom

Jačmenné palacinky s jogurtom

Prísady:

100g celozrnnej jačmennej múky bio, 4 lyžičky sušeného droždia alebo čerstvé droždie, 100ml teplej vody, 2 PL medu bio, 200ml bieleho jogurtu, 2 PL rastlinného oleja bio, 2 vajcia

Postup prípravy:
Pripravíme kvások z teplej vody, 1 lyžičky medu  a droždia, zamiešame a necháme 5 minút odpočinúť. Z celého vajca, jogurtu, kvásku, múky a oleja vypracujeme riedke cesto. Na panvici rozpálime olej a vylejeme malou naberačkou cesto, opražíme z oboch strán. Servírujeme s marmeládou alebo akoukoľvek inou náplňou podľa vlastnej chuti. Z cesta pripravíme 10-12 palaciniek.

Južanský krémeš

Prísady:
1 lístkové cesto, 5 vajíčok, 4 lyžice BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 200 g trstinového cukru, 85 g mletých orechov, 1 vrecko prášku z vínneho kameňa
Plnka: 250 g masla, 500 ml mlieka, 6 PL BIOMILA špaldovej múky hladkej, 140 g trstinového cukru, 1 bio vanilkový cukor, biodžem alebo ovocná nátierka
Postup prípravy:
Lístkové cesto prekrojíme na polovice, rozvaľkáme ich na veľkosť plechu a upečieme dva rovnaké pláty. Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme múku a prášok z vínneho kameňa. Zľahka vmiešame orechy a vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme upiecť.
Plnka: V mlieku rozmiešame špaldovú múku, pridáme trstinový a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vmiešame do nej zmäknuté maslo a vymiešame do hladkého krému. 
Plát lístkového cesta natrieme polovicou plnky, na to položíme piškótové cesto a natierame džemom a druhou polovicou plnky. Zakryjeme druhým plátom lístkového cesta. Zaťažíme a necháme niekoľko hodín odležať.

Koláč s čerešňami

Prísady:

150g masla, 3 vajcia, 150g trstinového cukru bio, 250g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1/4 balíčku prášku do pečiva bio, 1 dcl mlieka, ovocie podľa sezóny (čerešne, marhule, slivky, hrozno, jablká, hrušky, atď.).

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme ovocie (asi 0,5 kg) – umyjeme ho, prípadne zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky. Môžeme zmiešať so škoricovým cukrom.

V mise zmiešame maslo s trstinovým cukrom a vymiešame do peny. Pridáme žĺtky a zamiešame. Postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva. Potom mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov. Vznikne vláčne polotuhé cesto, ktoré rozotrieme na stredne veľký plech (ktorý predtým potrieme tukom a vysypeme múkou, alebo prikryjeme papierom na pečenie. Na cesto rozložíme pripravené ovocie a 25 minút pečieme pri teplote cca 180 °C. Po upečení nakrájame na kúsky, môžeme ešte posypať trstinovým cukrom a podávame - najlepšie ku káve, či čaju.

Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk