Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Slané a sladké mlsanie

Bábovka

Prísady:

5 vajec, 5 PL trstinového cukru bio, 5 lyžíc vody, 1 dcl oleja bio, 5 PL BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1 vanilkový cukor bio, 1/2 prášku do pečiva bio, 1 PL kakaa.

Postup prípravy:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista a postupne vmiešame ostatné zložky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. 1/2 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice vmiešame kakao a vylejeme do formy. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C.

Bábovka bez múky

Prísady:

5 vajec, 150g trstinového cukru bio, 1/4 litra oleja bio, 200g kukuričného škrobu bio, 2 pudingové prášky Amylon bio, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva Amylon bio, citrónová kôra, vanilkový cukor Amylon bio, štipka soli.

Postup prípravy:
Žĺtky ušľaháme s cukrom a olejom, pridáme kukuričný škrob, pudingové prášky, prášok do pečiva, citrónovú kôru, vanilkový cukor a štipku soli. Nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme.

Banánové muffinky s hrozienkami

Prísady:

1/2 hrnčeka hrozienok bio, 1 hrnček rozpučených banánov, 6 lyžíc oleja bio, 1/2 hrnčeka cukru bio, 1 vanilkový cukor, 1 rozšľahané vajce, 300g BIOMILA hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžica kakaa, soľ.

Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 180°C. Muffinkové formičky (alebo iné mištičky) vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vo väčšej miske zmiešame banány, olej, vajce, kakao a vanilkový cukor. Do menšej misky preosejeme zmes múky, prášku do pečiva, sódy a soli a do tejto zmesi zamiešame hrozienka, aby sa obalili múkou a nesadali v ceste. Potom všetko zľahka vmiešame do banánovej zmesi. Pomocou lyžice naplníme zmesou vymastené formy a pečieme cca 20 min.


 

Banánový koláč

Prísady:

180g trstinového cukru bio, 100g tuku, 3 vajcia, 3 veľmi zrelé banány, lyžička citrónovej šťavy, 250g hladkej múky napr. pohánkovej bio, 1/2 prášku do pečiva, ovsený nápoj,50g mletých orechov

Postup prípravy:
1 lyžičku nápoja zmiešame s troškou studenej vody a vajcami. Hmotu dáme na 30 minút do chladničky. Z tuku, trstinového cukru a vychladnutej hmoty pripravíme zmes. Banány roztlačíme s citrónovou šťavou. Múku zmiešame s orechami a práškom do pečiva. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.


Biskupský špaldový chlebíček

Prísady:

400g BIOMILA celozrnnej špaldovej múky, 150g trstinového cukru bio, 4 vajcia, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, za hrsť vlašských orechov, za hrsť lieskových orechov, alebo mandlí, za hrsťc bio sušených marhúľ, bio sušených hrozienok, za hrsť kandovaného zázvoru alebo bio sušených banánových plátkov, prípadne gumových cukríkov, horká čokoláda, trošku mlieka.

Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok a zamiešame aj všetky orechy a ovocie. Napokon opatrne primiešame sneh z bielkov. Polotekuté cesto nalejeme do formy na biskupský chlebíček – vopred vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Po upečení cesto vyklopíme z formy a po vychladnutí ho polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame na plátky a podávame ako dezert.

Bryndzové štvorlístky

Prísady:

250g BIOMILA špaldovej múky hladkej, 250g bryndze, 250g masla, trocha soli, 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku z vínneho kameňa, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 žĺtky, 2 bielky na potretie, rascu bio, alebo mak na posypanie, maslo na vymastenie plechu.

Postup prípravy:
Múku, bryndzu, maslo, štipku soli, kypriaci prášok, kyslú smotanu a 2 žĺtky premiešame. Urobíme bochník, zabalíme do alobalu a aspoň na hodinu dáme do chladničky, aby sa s mäkkým lepkavým cestom dalo pracovať. Vyberieme z chladničky na pomúčenej doske rozvaľkáme, cesto preložíme na polovicu, potom na štvrtinu, rozvaľkáme, opäť preložíme na polovicu, na štvrtinu, prekladanie opakujeme tri razy. Nakoniec cesto na hrubšie rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme štvorlístky, prípadne iný tvar. Dáme na vymastený plech, potrieme prešľahaným bielkom a posypeme rascou alebo makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

Cestovinový ovocný šalát

Prísady:

4 jablká, 3 mandarínky, 3 pomaranče, 1 banán, 2 kiwi, 200 g BIOMILA špaldových celozrnných mušličiek, sladidlo podľa chuti, šťava z jedného citróna

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme a zmiešame s ovocím nakrájaným na kúsky. Polejeme citrónovou šťavou, pridáme cukor a dobre premiešame.


Cibuľové špaldáčiky

Prísady:

400g BIOMILA špaldovej hladkej múky, 150 ml oleja, 250ml vlažnej vody, 250g droždia, 1 lyžička soli, štipka bio trstinového cukru, 1 vajce, 3-4 cibule, morská soľ, rasca

Postup prípravy:
Z rozmrveného droždia, troška vody, cukru, a múky pripravíme kvások, pridáme ho k preosiatej múke, premiešame. Postupne prilejeme olej, vodu, osolíme a vypracujeme vláčne cesto. V teple ho necháme nakysnúť.
Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme (asi na 1 cm) a väčším pohárom povykrajujeme kolieska. Uložíme ich na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a rozdelíme na kolieska z cesta. Popritláčame, posypeme hrubou soľou a rascou. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom dáme do vyhriatej rúry piecť ( na 20-25 minút).
 

Cuketový koláč

Prísady:

550g strúhanej cukety, 200g trstinového cukru bio, 200g BIOMILA Špaldovej celozrnnej hladkej múky, 250g BIOMILA Ražnej celozrnnej múky, 1 vajce, 2dcl kokosového oleja bio, 3 PL kakaa, 1 ks kypriaceho prášku z vínneho kameňa,  1 lyžička sódy bikarbóny,  1 ks citrónového cukru bio, mletá škorica bio, bioláda.

Postup prípravy:

Všetky suroviny zmiešame, cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a upečieme. Povrch vlažného koláča potrieme bioládou a posypeme strúhaným kokosom

Čokoládové sušienky z červenej šošovice

Prísady:

1/2 šálky roztopeného masla, 1 1/2 šálky múky z červenej šošovice BIOHARMONIE, 3/4 šálky trstinového cukru BIOHARMONIE, 1KL vanilkového prášku, 1/4 KL kypriaceho prášku, štipka soli,1/8 KL sody bikarbony,1 vajce,1/2 šálka roztopenej horkej čokolády, 1/2 šálky nalámanej horkej čokolády.

 

Postup prípravy:

Trúbu si vyhrejeme na 175°C,plech vyložíme papierom na pečenie,alebo dáme silikonovú podložku. v mixeri si vyšľaháme maslo z cukrom do peny, asi 5 min.Pridáme vajce a šľaháme, pokiaľ sa ingrediencie nespoja. Primiešame vanilkový prášok,

polovicu rozpustenej a vychladnutej čokolády a znovu premiešame. Múku, kypriaci prášok, sodu a soľ preosejeme a pomaly pridávame do vyšľahanej zmesi. Po spojení surovín primiešame zbytok čokolády , ktorú sme si nasekali na kúsky. Odtrhneme z cesta, vytvoríme si guličku, ktorú potom mierne stlačíme, na placku.Takto pripravené sušienky pečieme 8 - 10 min. Necháme vychladnúť na plechu.

Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk