Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Špaldové bio perníčky plnené

Prísady:

500g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 200g medu bio, 160g trstinového cukru bio, 1 perníkové korenie bio, 90g masla, 1 káv. lyžička kypriaceho prášku bio, 2 vajcia, domáci slivkový lekvár, alebo iný džem (napr. ríbezľový, malinový)

Postup prípravy:

V kastróliku roztopíme med s cukrom a perníkovým korením (zmes nemusí byť teplá, iba tekutá). V miske zmiešame ostatné ingrediencie: múku, maslo, kypriaci prášok a celé vajcia. Do misy pridáme roztopenú zmes medu s cukrom a dobre spolu premiešame. Vznikne mäkké vláčne cesto. Pomúčime ho, prikryjeme a necháme aspoň 24 hodín odpočívať v chlade. Potom cesto postupne po častiach vyvaľkáme na asi 3 mm hrubé pláty, z ktorých vykrajujeme ľubovoľné tvary (napr. kolieska, srdiečka, kvietky apod.). Tie ukladáme na plech prikrytý papierom na pečenie. Pozor – vykrojte vždy párny počet toho istého tvaru, aby ste ich mohli spojiť! Na každé koliesko dáme kúsok (kávová lyžička) plnky – najlepšie marmelády a prikryjeme ho druhým kolieskom. To potrieme rozšľahaným vaječným žĺtkom. Na vrch môžeme položiť ešte kúsok orecha. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C kým sa perníčky nenafúknu, spoja sa vrstvy a získajú zlatohnedú farbu.

Náš tip:

Perníčky vydržia dlho mäkké a chutné... (pokiaľ ich domáci maškrtníci nezjedia skôr)

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Nákupný košík
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk