Špaldové bio perníčky plnené
500g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 200g medu bio, 160g trstinového cukru bio, 1 perníkové korenie bio, 90g masla, 1 káv. lyžička kypriaceho prášku bio, 2 vajcia, domáci slivkový lekvár, alebo iný džem (napr. ríbezľový, malinový)
V kastróliku roztopíme med s cukrom a perníkovým korením (zmes nemusí byť teplá, iba tekutá). V miske zmiešame ostatné ingrediencie: múku, maslo, kypriaci prášok a celé vajcia. Do misy pridáme roztopenú zmes medu s cukrom a dobre spolu premiešame. Vznikne mäkké vláčne cesto. Pomúčime ho, prikryjeme a necháme aspoň 24 hodín odpočívať v chlade. Potom cesto postupne po častiach vyvaľkáme na asi
Perníčky vydržia dlho mäkké a chutné... (pokiaľ ich domáci maškrtníci nezjedia skôr)
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
- Biopotraviny ako darček
- Biomila
- Čaje
- Zrná, semená
- Múky a krupice
- Raňajkové cereálie
- Pekárenské výrobky
- Cestoviny
- Polotovary, prísady na varenie a pečenie
- Pochutiny
- Detská výživa
- Sladké dobroty
- Spracované ovocie a zelenina
- Sladidlá
- Nápoje
- Koreniny, soľ, bujóny
- Prírodná kozmetika
- Ekodrogéria
- Vankúše a návliečky
- Literatúra
- Doplnkový tovar