Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Špaldové halušky

Prísady:

300 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1lyžička soli, 1 vajce, 150 g strúhaných surových zemiakov.

Postup prípravy:
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu (nesoliť). Kým voda začne vrieť, pripravíme cesto. Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku (toľko, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie), vajce a soľ. Cesto musí byť hladké, musí držať „pokope“ (ľahko sa oddeľuje od misy a nesmie byť riedke ani veľmi husté). Keď voda v hrnci vrie, v menších dávkach pretrieme cesto do vody cez sito na halušky. Občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Môžeme pokvapkať olejom a podávať s kapustou, bryndzou, s cibuľkou, kyslou smotanou a pažítkou. Sú tiež výbornou prílohou k mäsu, zelenine a omáčkam.

 

Náš tip:

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Morská soľ jemná 1kg

€ 1,40 s DPH
Nákupný košík
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk