Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Špaldové kernotto so zeleninou

Prísady:

250g BIOHARMONIE špaldového kernotta, 1 cibuľa, 1 väčšia farebná paprika, 100g fazuľových luskov, 100g BIOLINIE sterilizovanej kukuričky, 100g veľkej červenej fazule, 100g slnečnicového oleja, Sonnentor: mleté čierne korenie, ligurček, mletá rasca, kurkuma, soľ.

Postup prípravy:

Špaldové kernotto (veľké krúpy) pripravíme podľa návodu: prepláchneme vodou cez sitko, vložíme do hrnca so studenou vodou (v pomere asi 1:1,5), pridáme kvapku oleja a trošku soli a varíme pod pokrievkou na miernom plameni bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach je mäkké. Vypneme a necháme ešte 5 minút dôjsť. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme ostatnú zeleninu, všetky koreniny (množstvo len medzi prsty) a trošku osolíme. Podlejeme cca 100 ml vody a varíme do zmäknutia. Na tanieri navrstvíme na kernotto orestovanú zeleninu, prípadne môžeme nastrúhať tvrdý syr.

Náš tip:

Špaldové kernotto je výbornou alternatívou ryže, či inej prílohy. Príprava je jednoduchá a výsledok prekvapí. Chutí výborne aj za studena v rôznych šalátoch.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Nákupný košík
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk