Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Večera

Zapekaný ovos s hubami

Prísady:

300g uvareného ovsa bio, 1 cibuľa, 200g kelu, olivový olej bio, soľ, sušené huby, 3 strúčiky cesnaku, mletá rasca bio, majorán bio, bazalka bio, 250 ml kyslej smotany, 2 vajcia, maslo.

Postup prípravy:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme namočené huby, nakrájaný kel, osolíme a dusíme do mäkka. Pridáme cesnak, korenie a soľ. Pripravenú zmes zmiešame s ovsom, dáme do vymastenej zapekacej misy, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia a soľ. Navrch poukladáme plátky masla a zapekáme do hneda. Posypeme syrom.

Ananásová ryža

Prísady:

350g dlhozrnnej ryže bio, morská soľ, 1 ananás alebo kompót, 3 lyžice slnečnicového oleja bio, 3 paradajky, 2 lyžice trstinového cukru bio, 2 lyžice vínneho octu.

Postup prípravy:
Ananás nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a ananás na ňom opečieme. Rajčiny sparíme, olúpeme, rozpolíme a pridáme k ananásu a krátko dusíme. Dochutíme soľou, cukrom a octom. Ryžu pripravenú podľa základnej prípravy zmiešame s rajčinami a ananásom.

Bazalkové cestoviny s cícerom

Prísady:

300g BIOMILA bazalkových celozrnných cestovín, 300g cíceru bio, 2 väčšie cibule, slnečnicový olej na pečenie a vyprážanie bio, morská soľ, mleté čierne korenie, paprika sladká mletá bio

Postup prípravy:

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cícer na 10-12 hodín namočíme a potom ho varíme v inej vode 1-2 hodiny. Po uvarení ho scedíme a necháme vychladnúť.  Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme soľ, čierne mleté korenie, cícer a všetko spolu popražíme na miernom ohni.  Nakoniec pridáme červenú papriku a odstavíme, aby nezhorkla. Takto pripravený cícer zmiešame s uvarenými cestovinami a môžeme podávať.

Bryndzové cestoviny

Prísady:

400g BIOMILA špaldových rezancov, 125g bryndze, biely nízkotučný jogurt, cibuľka alebo oravská slaninka, pažítka alebo pór na ozdobu.

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na miernom ohni postupne opražíme slaninku, zatiaľ rozmiešame bryndzu s menším množstvom bieleho jogurtu. Pri servírovaní cestoviny polejeme bryndzovou zmesou a opraženou slaninkou (alebo opraženou cibuľkou). Nakoniec ozdobíme pažítkou, príp. pórom. 

Cestovinový šalát s fazuľou

Prísady:

200g BIOMILA ražných celozrnných špirál, 10 dkg farebnej a 10 dkg bielej fazule, 1 cibuľa, 1 kápia, 10 dkg tvrdého syra, kyslá uhorka bio, biely jogurt, horčica

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, al dente. Zeleninu a syr nakrájame a zmiešame s uvarenou/zohriatou sterilizovanou/ fazuľou a PL horčiece. Zmes zmiešame s cestovinami a môžeme dozdobiť kyslou smotanou. Dochutíme koreninami podľa chuti (čierne mleté korenie, čili, soľ).



 

Cestovinový šalát s fazuľou a tofu

Prísady:

300g-400g BIOMILA celozrnných cestovín, 1 konzerva fazuľky v tomate, tofu syr (1 kus), 1 PL kečupu bio, sezamové semienka bio, morská soľ, sezamový olej bio, menší pór prípadne cibuľa.

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Pór prípadne cibuľku nakrájame nadrobno, zľahka osolíme a pridáme k uvareným cestovinám. Pridáme fazuľu, kečup a podľa chuti sezamový olej a sezamové semienka.
 

Cestovinový šalát s mungo fazuľou

Prísady:

100g mungo fazule bio, 1 uhorka, 1 cibuľka, 3 PL BIOMILA slnečnicového oleja, 1 PL gomasia bio, (sezamovo-ľanové makrobiotické ochucovadlo s morskými riasami), 1 čaj. lyžička morskej soli, bylinková soľ, muškátový oriešok bio, 200g tofu bieleho syra, 200g BIOMILA špaldových celozrnných mušličiek.

Postup prípravy:
Mungo fazuľu si dáme naklíčiť: Cez noc močíme vo vode, premývame. Vymeníme vodu za čistú. Zľahka precedíme, nie však do sucha. Použijeme sklenené nakličovadlo. Alebo dáme mungo do zaváraninového pohára a zakryjeme poprepichovaným viečkom. Necháme v teple klíčiť cca 1 deň. 
Uhorku a tofu nakrájame na kocky, cibuľku zas nadrobno. BIOMILA Špaldové celozrnné mušličky uvaríme podľa návodu. Cestoviny zmiešame so zeleninou  a ostatnými surovinami. Dôkladne premiešame.
 

Cestovinový šalát s ovsom nahým

Prísady:

200 g BIOMILA špaldových celozrnných rezancov, 300 g uvarených ovsených zŕn bio, 150 g nakrájanej cibule, bylinky, olej bio, soľ, sójová omáčka

Postup prípravy:
Príprava ovsa: ovos namočíme na 8-12 hodín. Varíme 40-50 min. podľa potreby, aj kratšie, aby zrná nepopraskali. Špaldové celozrnné rezance uvaríme v slanej vode. Na oleji speníme cibuľu, pridáme ovos a cestoviny. Premiešame, zalejeme sójovou omáčkou, dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami.

Cestoviny s rajčinovo-smotanovou omáčkou

Prísady:

300g BIOMILA celozrnných špaldových špirál, 6 stredne veľkých čerstvých rajčín, 1 ČL sušenej bazalky bio, 2 PL olivového oleja bio, 4 strúčiky cesnaku, morská soľ, mleté čierne korenie, 4 PL pochúťkovej smotany, čerstvá bazalka.

Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Rajčiny nakrájame na kúsky, cesnak tiež. Jemne orestujeme na oleji, osolíme a okoreníme, pridáme sušenú bazalku. Po chvíľke odstavíme. Zjemníme kyslou smotanou a pridáme listy čerstvej bazalky. Zmes dobre premiešame s cestovinami.


 

Cuketové loďky so špaldovou tarhoňou

Prísady:

1 mladá cuketa, 100g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, 1 cibuľa, 1 paprika, 1 rajčiak (alebo hotové krájané lúpané rajčiny), 1 strúčik cesnaku, 50g šunky, 1 PL ľanu bio, pol hrste sušených dubákov (môžeme nahradiť hlivou), rastlinný olej bio, morská soľ, čierne mleté korenie, oregano, tvrdý syr.

Postup prípravy:

Cuketu umyjeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, vnútro vydlabeme polievkovou lyžicou. Vydlabané cuketové polovičky jemne povaríme (3 min.) v osolenej vode. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a opražíme ju na oleji. Po chvíli pridáme roztlačený cesnak a postupne pridávame huby, rajčiny, nakrájanú papriku, nakrájanú šunku, osolíme a podľa potreby zalejeme vývarom z cukety. Dochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Dusíme. Keď je zmes takmer hotová, pridáme tarhoňu, podľa potreby dolejeme ešte vývar (asi 100 ml), zakryjeme a tarhoňu necháme dôjsť. Odstavíme. Do zmesi pridáme ľan. Cukety potrieme zvonka olejom a položíme na plech. Naplníme horúcou zmesou, povrch lodiek môžeme posypať syrom, dáme zapiecť pri 180 stupňoch asi na 15-20 minút.

Recepty - tip na dnes Pozvánka na výstavu DIA
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk