Menu stránok Bioprodukty nakúpite tu Obsah stránok

BIOMILA - produkt čistej prírody

Vianočná kapustnica á la BIOMILA

Ďalšie obrázky:
Prísady:

500g kvasenej kapusty (vyberajte si takú, ktorá je konzervovaná iba v soli a neobsahuje siričitany), 3 väčšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, za hrsť sušených sliviek, za hrsť sušených hríbov, 5 koliesok BIOMILA sušených jabĺk, 50g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky na zahustenie, olej, celé čierne korenie bio, 2 bobkové listy bio, mletá sladká paprika bio, morská soľ, voda.

Postup prípravy:

Do hrnca dáme variť kyslú kapustu, ktorú sme predtým trochu prepláchli a pokrájali. Zalejeme asi 2 litrami vody, na vrch nakrájame 1 cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme asi 5 zrniek čierneho korenia, bobkové listy, sušené slivky a hríby, posolíme a varíme asi 45 minút. Cesnak medzitým očistíme, roztlačíme, zalejeme vodou a lúhujeme. Pripravíme si zápražku: 2 cibule pokrájané na kocky opražíme na oleji, pridáme hladkú múku (podľa potreby) a opražíme. Po odtiahnutí z plameňa pridáme mletú papriku (aby nezhorkla). Zápražku pridáme do polievky a dobre všetko premiešame. Pridáme cesnakový lúh, pomiešame a krátko ešte povaríme. Po vypnutí kapustnice môžeme na vrch položiť kolieska sušených jabĺk pre jemnejšiu chuť.
(Menej diétnu alternatívu môžete vyskúšať s pridaním údenej klobásky, či mäsa.)

 

Náš tip:

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Morská soľ jemná 1kg

€ 1,40 s DPH
Nákupný košík
Recepty
Bioprodukty nakúpite tu
Kontakty

BIOMILA, spol. s r.o.
906 23 Rudník č.428

Tel.: +421-(0)34-621 56 21
E-mail: e-shop@biomila.sk